Get in touch!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MISSIE EN VISIE OP IT

SOFTWARE IS – NET ALS MARKETING EN SALESSTRATEGIE – EEN STIMULATOR VOOR BEDRIJFS-EFFICIËNTIE EN GROEI

Wij zien IT-toepassingen als een impactvol middel om de efficiëntie van een bedrijf op te drijven. De beheerbeslissingen hierover maken mee deel uit van het zakelijk beleid van het bedrijf.

Wat dus ook inhoudt dat wij als solution provider meepraten op beleidsniveau en dat de evaluatie van een IT-toepassing geïntegreerd mag worden in het evaluatieproces van het bedrijf in zijn geheel. Dat toont niet alleen in hoeverre wij ons verbinden met onze klant, maar dat bewijst ook ons geloof in de functie van IT binnen een bedrijfsomgeving.

LICENTIE VERSUS ESSENTIE

Vandaag werken veel bedrijven met de combinatie van een aantal softwaretoepassingen. Door de jaren heen selecteerden verschillende managers bepaalde pakketten, in functie van hun functionaliteiten en van de operationele voordelen die die pakketten elk afzonderlijk te bieden hadden.
Dat zorgt op vandaag voor een “lading” software die een total cost of ownership (TCO) met zich meebrengt, die heel vaak met periodieke licenties betaald wordt.

KOST VERSUS INVESTERING

Enorm nadeel van die werking is dat heel wat euro’s de deur uitvliegen in ruil voor opgedrongen functionaliteiten die niet vereist zijn voor een goede werking van het bedrijf. Inactieve bedrijfsmiddelen… en dus een sluipende kost. Prosteps heeft ook op dat vlak een aanpak die cruciaal anders is dan die van de licentie-pakketten. Wij verkopen geen pakketten, maar wij bieden de mogelijkheid om mee te stappen in het verhaal van probleemoplossende IT en groeisoftware. Prosteps creëert een oplossing op basis van een concrete situatie of een probleem gekoppeld aan een zakelijke doelstelling. Wij werken dus onze deliverables af en onze klanten betalen ons ook enkel voor dat werk tijdens die periode. Een eenmalige productiekost, dus geen terugkerende licentiekost.

GROEISOFTWARE

Software-toepassingen moeten eerst en vooral capabel zijn om jou te helpen groeien, maar daar houdt het niet op. In tweede instantie moeten ze ook capabel zijn om jouw groei mee te ondersteunen en verder uit te breiden. Na de gewenste ontpopping van je bedrijf, moet dezelfde software-setup flexibel kunnen evolueren om ook dan nog steeds alle vereiste functionaliteiten van het moment en het optimale gebruiksgemak te garanderen.

Groei-software dus, veel eerder dan maatsoftware. Want uw maat kan wel eens veranderen…

ONTDEK DE PROSTEPS METHODIEK:

a

Omdat een pakket vaak al bestond voordat jouw organisatie er was, kunnen licentiepakketten onvoldoende correcte antwoorden bieden op jouw specifieke behoefte. Licentiepakketten lossen vaak kleinere deelproblemen zeer goed, grondig en snel op, maar dat leidt zeker niet altijd tot een beter totaalplaatje. Vaak moet je als organisatie slaafs je IT-setup gaan volgen.

Met Prosteps maak je niet die keuze, maar geniet je van software die aangepast wordt naar uw behoefte.

De aankoop van een software-oplossing is als sterke schouders onder je organisatie steken, ter ondersteuning en in volle vertrouwen. Omdat je organisatie een eigen identiteit en eigen doelstellingen heeft, vereist die software-oplossing een reeks van functionaliteiten en technische vereisten om aan jouw eisen te voldoen. Bestaande pakketten zijn niet ontwikkeld in dit kader, maar werden ontwikkeld om in groot volume de deur uit te vliegen – eenheidsworst dus, aan iedereen hapklaar aangeboden.

Met Prosteps gun je jezelf een bredere waaier van mogelijkheden: heavy-duty software waar je de vruchten van plukt.

Om even ene Charles Darwin the citeren: “It is the one species that is most adaptable to change, that survives”. Met Prosteps nadenken over software, is ook nadenken over de richting die je met je zaak wil uitgaan. Het is belangrijk om geen bottlenecks in je groei te creëren en daarom moet je de oogkleppen openhouden door met specialisten ter zake te praten. Profiteer van het operationele inzicht dat Prosteps doorheen de jaren opbouwde en denk met ons na over groeisoftware voor jouw organisatie.

Maak met Prosteps een pro-actieve beslissing met oog op de toekomst: kies voor software die met je bedrijf meegroeit.

Vergelijk geen appelen met peren, dames en heren. Vergelijk de eenmalige investering in een IT-oplossing niet met de voortdurende licentie-betaling van een stuk bestaande software. Investeren in de toekomstige werking van uw organisatie mag je niet op hetzelfde beleidsniveau plaatsen als de aankoop van een pre-mixed cocktail-oplossing die slechts een deel van het volledige probleem oplost.

De huidige open communicatiemodellen forceren bedrijven steeds meer tot het creëren van een eigen sterk uitgesproken identiteit. Zowel op niveau van branding, product als service moet je je kunnen differentiëren. Het business model wordt dus vaker grondiger gerefresht, waardoor interne processen evolutief zijn – en niet standaard.

Neem gerust vrijblijvend contact op met Prosteps en maak een realistische vergelijking op.

Meer weten of benieuwd wat we voor uw onderneming kunnen betekenen?